Cultura

Cal Calaf

Descobreix: cultura i tradició

Exploreu l’ampli ventall d’opcions culturals de gran valor que s’ofereix al Camp de Tarragona.

LA RUTA DEL CISTER

La ruta del cister

La Ruta del Cister és el vincle d’unió entre els tres monestirs del Cister més rellevants de Catalunya: el Reial Monestir de Santes Creus, el Monestir de Poblet i el Monestir de Vallbona de les Monges. La ruta està ben senyalitzada, de manera que es pot completar a peu, en bicicleta o en cotxe.

LES CATEDRALS DEL VI

Les catedrals del vi

A l’Alt Camp i la Conca de Barberà, hi ha fins a quinze cellers modernistes construïts a principis del segle XX amb l’objectiu de modernitzar l’agricultura i la tècnica de l’elaboració del vi. Alguns d’aquests monuments, com la Catedral del Vi de Nulles, permeten la visita dels seus interiors.

RUTA MODERNISTA DE JUJOL

Ruta modernista de Jujol

Josep Maria Jujol, deixeble d’Antoni Gaudí, va deixar empremta a nombroses localitats tarragonines. Algunes de les obres que cal visitar són el Santuari de la Mare de Déu de Montserrat de Montferri (a tan sols 2 km de Vilardida), la Casa Bofarull dels Pallaresos i el Temple del Sagrat Cor de Vistabella.

Tàrraco romana

Tàrraco Romana

La ruta romana és la guia per a visitar els diferents monuments que han portat que Tarragona fos declarada Patrimoni Mundial per la UNESCO, pel conjunt arqueològic romà de gran valor que encara conserva.

REUS MODERNISTA

Reus modernista

Reus, ciutat de naixement d’Antoni Gaudí, conserva fins a 80 edificis catalogats com a monuments modernistes, com la Casa Navàs, l’Institut Pere Mata, la Casa Rull o la Casa Gasull. L’Ajuntament ha desenvolupat diverses rutes culturals a la ciutat, com la Ruta del Vermut, la Ruta Gaudí o la Ruta del Modernisme.

Valls

Valls

La capital de l’Alt Camp és alhora la ciutat bressol dels Castells i dels Calçots. Són múltiples les rutes guiades que es desenvolupen pel barri antic de la ciutat, gràcies a les quals podreu visitar els símbols més emblemàtics del Món Casteller, el campanar més alt de Catalunya, els refugis antiaeris o els fets més importants de les vides de Narcís Oller i Cèsar Martinell.

MONTBLANC MEDIEVAL

Montblanc medieval

La ciutat de Montblanc destaca per un conjunt arquitectònic medieval. Qualsevol època de l’any és bona per passejar pels carrers i participar de les múltiples rutes, fires i activitats folklòriques que permeten endinsar-nos en la història i les llegendes originals.